Явно е, че шансовете за кабинет стават все по-малки. Скептичен съм,

...
Явно е, че шансовете за кабинет стават все по-малки. Скептичен съм,
Коментари Харесай

Проф. Лилков: Радев ще остане в историята с Мутри, вън! и Крим е руски, чий да е?!

" Явно е, че шансовете за кабинет стават все по-малки. Скептичен съм, че Българска социалистическа партия може да направи държавно управление. Но като дисциплинирана партия Българска социалистическа партия ще извърви своя път, ще сътвори усещане, че откровено играе тази игра. Дълбоки разграничителни линии са обрисувани. Затова възможностите клонят към нула ". 

И напомни, че още след съставянето на служебното държавно управление е било ясно, че играта на партиите е игра на Черен Петър - в кого ще остане Черният Петър, в кого ще остане виновността, че няма да се сформира държавно управление: 

" Някои от партиите изиграха играта относително добре, други не толкоз. Но партиите са слаби, нямат хрумвания, няма мощни политически водачи. Стават от ден на ден заложници на своите твърди електорални ядра, което им пречи да влязат в истински диалози за сформиране на държавно управление. В този миг на ход би трябвало да излязат мощните водачи, които от години обаче ги няма в партиите. Партиите стават все по-слаби, изчезва идеологическият миг ". 

В предаването " 12+3 " по БНР проф. Лилков означи, че евентуално президентът Румен Радев ще остане в историята с няколко неща - с вдигнатия пестник и с израза " Мутри, вън! ", както и с репликата " Чий е Крим? Крим е съветски, чий да е?! ". Според него в огромна степен президентът носи отговорност за политическата обстановка сега:  

" Той стартира в политиката водачите на Политическа партия, той беше гарантът, който вкара тези момчета в политиката. Скоро по-късно той назова тези хора шарлатани. Дали съзнателно бави мандатите? Дали се движи по ръба на Конституцията? Отстрани видяно - по-скоро да, само че какво го движи - не знам ". 

Проф. Вили Лилков не изключи да има предварителни избори напролет, само че и такива през есента, дружно локалните. 

" Повечето партии са се обърнали към локалните избори и се опасяват да не изгубят позиции до тогава. Силата на политическите партии зависи от тяхната мощ в локалната власт ". 

Той свърза реанимирането на Национална движение „Симеон Втори" със фотография от Врана на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова и Симеон Сакскобургготски. 

На въпрос за изхода от политическата рецесия у нас, проф. Лилков отговори, че разковничето е в пренебрегването на егото:

" Партиите да калкулират някакви електорални вреди, само че да се афектираният към огромни политически цели. Слаби водачи, слаби партии, само че с обединяване към огромни политически хрумвания и с търсене на поддръжка и на други сили, и на синдикати, и на бизнес, и на огромни публични групи, които да станат поръчител за едно придвижване напред, аз считам, че може да се реализира триумф. Вярвам в политическото, в мъдростта на хората ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР